torsdag 21 april 2016

Sluta jämföra dig med andra!

 "The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scene with everyone else's highlight reel" - Steve Furtick

Har du någon gång känt dig osäker på att göra ett steg på grund av att personen bredvid dig utför det så mycket bättre? Har du någon gång suttit och kämpat för att nå dina fötter under stretchingen medan du sneglat runt i rummet på alla andra som ser ut att klara det utan svårigheter? Har du någon gång upplevt att du är en av få som gör helt helt helt fel? Och har du någon gång tänkt på att du inte har en aning om vad dessa personer har för bakgrund? Killen som sätter varenda steg har kanske dansat i 20 år, tjejen som kan böja sig åt alla håll och kanter har kanske varit gymnast sedan barnsben, vad vet du? 

Bella Malekian uppmanar oss ständigt att inte jämföra oss med andra i salen eftersom vi inte har någon som helst aning om hur många år någon har dansat, vilka stilar de tagit och hur mycket de har kämpat för att nå dit de är idag. Bella är dessutom alltid noga med att påminna om att hon dansat i 25 år så att vi har det i åtanke när vi tittar på henne, oavsett om det gäller styrka, stretching eller dans. Hon visar alltid först övningar på en lättare nivå innan hon övergår till att göra övningen mer komplicerad för att själv få något ut av exempelvis stretchingen. Då hänger vi alla på till den förmåga vi kan och sedan stannar vi där. Hon lär oss tekniken, hon pushar oss och visar vägen - sedan är det upp till var och en hur mycken tid och energi man är beredd att lägga på att utvecklas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar