lördag 26 september 2015

Öppethus vecka. 39


Wow vilken vecka det har varit! Öppethusveckan här på dansakademin är alltid en otroligt glädjande, energifylld och givande vecka men denna gång har det varit något utöver det vanliga. Varje dag mellan 17-22 har jag befunnit mig på dansskolan och dansat, agerat fotograf, uppdaterat instagram (@dansakademin) och socialiserat mig med finfina människor. Varje sekund har varit underbar och har gjort mig så taggad på terminen att jag knappt kan sitta still. Adrenalinkick och endorfiner i överflöd har fått mig att, trots sömnbrist, ha hur mycket energi som helst och om inte det är ett tecken på lycka så vet jag inte vad som är det.

Nya som gamla elever i alla dess åldrar har strömmat in salarna och dansat till allt från balett till dancehall. Folkmängden är svår att beskriva men det var så pass packat att vi fick köra med högertrafik för att överhuvudtaget ta oss fram mellan salarna och bara det säger väl en hel del? Vissa var där för att dansa i par, andra på en stol och några upp och ner på en pole. Högtalare pumpade ut musik på maxad volym, pulsar höjdes och röster skreks hesa. Träningsvärk i magen från en härlig blandning av situps och skratt förekom dessutom lite här och var. Att få ta del av detta från två perspektiv, alltså både som en i smeten och från bakom kameran, har gett mig någon sorts dubbel-lycka och för tillfället känns det som att jag hade kunnat leva på den här känslan i all framtid. 

Det jag kan konstatera efter denna vecka är att det verkligen är något speciellt med den här platsen. Ett steg in på Malmö Dansakademi och jag känner mig som en ny människa med ny kraft. Aldrig någonsin har jag känt mig så hemma som här. Lärarna, personalen och eleverna är hur kärleksfulla, energirika och glädjespridande som helst. Kurserna är professionella, varierande och innehåller alla möjliga stilar samt nivåer. Salarna, omklädningsrummen... ja, varenda liten yta är superhärlig att vistas på och i skrivandets stund slår det mig nu att jag helt enkelt inte hade kunnat önska mig ett bättre andra hem än detta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar