lördag 28 november 2015

The place to be

Jag måste ta tillfället i akt att berätta om min tisdagskväll som till en början kändes väldigt seg men som sedan slutade otroligt bra. När jag vaknade på morgonen kände jag nämligen olust till allting. Min hjärna var negativt inställd från det att klockan ringde och jag kunde inte ställa om den. Helt annorlunda var det när klockan senare slog 22. Då var jag nämligen påväg hem från dansskolan fylld med en underbar må-bra-känsla från topp till tå.

Förra veckan var jag halvsjuk, ni vet när det är så att man inte mår tillräckligt dåligt för att stanna hemma men inte tillräckligt bra för att hitta på saker!? Precis så var det för mig men självfallet dansade jag ändå vilket fick mig att må bra för stunden... däremot mindre bra morgonen därpå. Likaså gjorde jag i måndags och då gick det inte an för fem öre. Sträcka på benet? Hur gör man det? Vänster? Vilket håll är vänster? Klassiska fingrar? Say what? Jag hade varken kontroll eller ork att utföra några steg överhuvudtaget. Mentalt och fysiskt var det ingen bra dansdag alls. 

Men så kom tisdagen! Humöret var som sagt inte det bästa men den huvudvärk och det plötsliga illamåendet som tidigare dag förstört mina älskade måndagsklasser syntes som tur var inte till. Jag beslutade därför att jag skulle bege mig till dansakademin efter skolan, trots att jag fortfarande kände mig helt slut. Det är svårt att vila från någonting som man vet kan göra en alldeles till sig av lycka. Tur var det därför att jag inte gjorde det för när jag kom fram gick min dag från regn till sol nästan direkt. Allting kändes bra på nytt, det var som att komma hem. Att mötas av glada ansikten, skratt, konversationer om allt mellan himmel och jord samt en viss Lorella, som alltid lyckas välja en outfit snarlik min på tisdagar, kändes inget annat än rätt. Att jag dessutom fick ovanligt mycket beröm och komplimanger från lärare och elever gav mig jättemycket ny energi. Vissa dagar behöver man helt enkelt höra vad andra anser vara positivt med en, för att själv kunna se det igen och här blir man alltid bortskämd med komplimanger likväl som man skämmer bort andra - det gjorde min dag! Vid det här laget kan ni nog förstå att jag efter flera timmar av pluggande, socialisering och grymma dansklasser hade glömt bort den nedstämdhet som jag upplevde samma morgon. Om jag ska tillåta mig själv att tro på magi så behöver jag inte ens tveka på om denna plats är värdig att kallas magisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar